KOND COOP hitvallás a gazdálkodó szemével

2022.02.23

Egyetértünk azzal, hogy a jó gazdálkodó csak abban bízhat igazán, amit saját maga is megtapasztal. Ezzel a szemlélettel találkozhatunk a Kond-Coop Kft. esetében is, akik húsz éves növénytermesztői tapasztalatukra alapozzák gépkereskedelmi hálózatuk sikerét. A cég filozófiája egyszerű : strapabíró gépekkel dolgozni, a lehető legkedvezőbb üzemeltetési költségek mellett. Mivel saját sikerük múlik rajta, a gépesítési háttér kialakításakor időt és energiát nem kímélve kutatják fel azokat a márkákat, amelyek nehéz körülmények között is elérhető áron biztosítják a hatékony termelést. Gazdaságuk kiváló lehetőséget kínál a folyamatos tesztelésre, így kínálati palettájukon csak olyan gépekkel találkozunk, amelyeket ők maguk is jó ideje használnak. Erős alapok, tudatos technikai fejlődés – ma így jellemezhetnénk a cég legismertebb márkáját, az orosz Kirovec traktorokat. A növekvő népszerűség nem véletlen, mivel a gyártó hitelesen megőrizte a jól bevált hagyományokat, az erőt és az agilitást, de tanulva korábbi hiányosságaiból, nyugati szintre emelte gépei komfort-technológiáját. Vezérgépük, a Kirovec K 742 , azaz becenevén a „Nagy Medve”, az egész európai piacot meglepte. A 428 LE-s, törzscsuklós traktort Bosch hidraulikarendszerrel és Trimble AutoPilot előkészítéssel gyártják, amely aligha juttatja eszünkbe a korábbi elődök felszereltségét. A nemzetközi visszhangot kiváltó, a motorikus teljesítményre vetített kiváló fajlagos fogyasztásért az oroszok által optimalizált Mercedes motor a felelős. Az új élményfülke a Bluetooth hangrendszer mellett rengeteg olyan ’apróságot’ tartalmaz, amit nem kell többet hiányolnunk a kedvező üzemeltetésért megkötött kompromisszumok után. 


Cikk 1 kép

A jó traktor mit sem ér a jó munkagép nélkül. Sokak számára már a Promagro márkanév is ismerősen csenghet. A szintén orosz gyártmányú talajművelő gépek olyanok, mintha a Kirovecek mögé lennének tervezve. Az egyébként nem titkolt kapcsolat sem véletlen, hiszen a két cég céljai közösek: elérhető áron ellátni strapabíró gépekkel a nagy üzemméretben dolgozó gazdaságokat. Az orosz mezőgazdaság üzemeltetési körülményeit ismerve valóban a műszaki megbízhatóság, vagy másképpen a hosszú élettartam is elsődleges szempont. A Dominánta rövidtárcsák és a Gránit grubberek nem csak jól működnek, de jól is mutatnak a piros traktorok mögött. 


Az ukrán Technopol PT száraprító henger az év legtöbbet értékesített gépe lett a Kond-Coop Kft.-nél. A hengert a kedvező ár melletti, könnyű kezelhetősége és hatékony munkája teszi népszerűvé. A biogazdaságok körében remek küllőskapáiról ismert márka jó érzékkel szélesíti palettáját, így a jövőben is érdemes lesz figyelemmel kísérni talajművelő gépeiket. 


Az idei évben több gépbemutatón is a cseh Sukov ekék munkája okozott komoly, ám remélhetőleg kellemes fejtörést a látogatóknak. A piacon rengeteg jó eke kapható, de mindig üde színfoltja a szakmának, amikor egy még nem széles körben ismert márka ilyen minőségi munkát végez. A bemutató sikerét a kilátogató gazdák is megerősítették, a piaci relevanciát pedig azonnali ajánlatkérések is igazolták. 

Cikk 2 kép
Szerző: Agrár Élet Magazin

Ajánlott videó